Terugblik op 2021 en 3O zaken die ik in 2022 wil doen

Begin 2021 had ik een lijstje opgesteld van alle zaken die ik wou ervaren in dat jaar. Hierbij een terugblik en vooral een vooruitblik naar 2022.

Lijstje van 2021:

 1. Roadtrippen in andalousië – Yeah, was één van de mooiste reizen in mijn leven! Wat een pracht van een streek. Helemaal verliefd geworden!
 2. Workshop burlesque dansen volgen – I did it! Het was enorm out of my comfortzone, maar wil zeker hier een vervolg op breiden! Zalige groep en zalige danslessen! Antwerp Burlesque Academy, het was top!
 3. Vijf dagen na elkaar gewoon de hele dag netflixen en in pyama zitten – Haha, dit had ik er misschien niet bij moeten zetten. Door een amandeloperatie en bijhorende complicaties heb ik 5 weken mogen genieten van netflix en pijama. Bingewatchen, heeft een heel nieuwe betekenis gekregen.
 4. In crossfit eindelijk 15 normale push – ups kunnen doen (dus niet op de knieën). Helaas pindakaas…. als ik 15 knie push – ups kan doen, mag ik al tevreden zijn.
 5. In crossfit: 5 table pull ups na elkaar kunnen doen – Grap van de eeuw. Maar kom,ik kan er wel al eentje doen.
 6. Afstuderen als coach – Nog een eindwerk binnensturen en ik mag me officieel coach noemen. De examens ben ik wel al gepasseerd. Ik gok tegen einde januari dat ik me officieel coach mag noemen.
 7. Familie en vrienden terug kunnen knuffelen (post corona) – Post corona is het nog niet echt…. maar ik heb knuffelen leren appreciëren. Ik ben nog geen knuffelmie, maar het was ongelooflijk fantastisch om mensen aan te raken zonder schrik.
 8. Langlaufen – helaas, niet tot in de ardennen geraakt. :(.
 9. Begin van mijn boek schrijven – Telt een dagboek ook? 🙂
 10. Doorgroeien bij abn amro – YES 🙂
 11. Dansen in de regen met vrienden – In Granada heeft het even geregend en daar heb ik een partner in crime gevonden die mee heeft gedanst. Ismael, u rock!
 12. Hallerbos gaan bezoeken – weeral niet gebeurd…. plan voor zomer 2022?
 13. De koninklijke serres bezoeken – Van de planning gegaan
 14. Festivals – Als the day before tomorrow telt, reken dan maar van yes!
 15. Waanzinnig verliefd worden – Tricky one… Ik ben verliefd geweest en ben daar zo dankbaar voor. Misschien door de omstandigheden, was het niet waanzinnig verliefd, maar de vlindertjes in de buik waren er zeker wel!
 16. Hopelijk met mijn metekind enkele dagen samen vakantie nemen in Frankrijk tijdens de zomer: jaaaaaa, het was een zalige vakantie! qualitytime met mijn metekind! herinneringen voor het leven! Wat zie ik dat kind graag!
 17. Kerstmis in een normale setting vieren: jaaaa, en zo dankbaar ervoor! een moment van pure ontspanning.
 18. Tijd spenderen met de Spaanse familie: jep! in Oktober na 2 jaar een weekend naar Barcelona gegaan. Het was alsof er geen 2 jaar tussenzat. een gevoel van thuiskomen.
 19. Een hond adopteren of zien dat ik mijn zus/mama overhaal om een hond te adopteren – een plan in progress en dat is ongelooflijk jammer. Ondertussen heb ik wel mijn liefde voor hondjes wat kunnen temperen door met verschillende hondjes te gaan wandelen. Momenten om te koesteren.
 20. Beginnen als zelfstandige coach – eerst afstuderen e
 21. Het bijwerken stopzetten en mijn weekends weekends laten zijn – sinds juli werk ik niet meer bij en het is de beste beslissing ooit. Weekends heb ik echt nodig om te kunnen bijrusten. Iets met ouder worden enzo.
 22. De boeken die ik het afgelopen jaar heb gekocht eens echt lezen – ik heb het lezen terug ontdekt. Ervoor was ik fysiek te moe om te kunnen lezen, maar nu kan ik terug genieten van een goed boek.
 23. Weekendje in de ardennen met vrienden – het zal voor volgend jaar zijn 🙂 coronashizzle.
 24. De herinneringen van mijn bompa op band laten zetten. (hier moet ik hem enkel nog overtuigen) – yes! Ik heb tijdens mijn bezoekjes aan bompa onze belangrijkste gesprekken opgenomen en het is fantastisch. Af en toe luister ik er nog eens na en het geeft me kippevel.
 25. Mijn haar laten groeien – jep! en dan terug geknipt omdat het kapot was door de medicatie.
 26. Meer kleedjes en hakken dragen – helaas zal ik nooit een meisje meisje worden
 27. Van elke dag een mooie dag maken – geprobeerd maar zeker niet altijd gelukt
 28. Mijn living nog wat meer ‘boho’ maken – ja! de living volledig gereorganiseerd zodat het een ruimer gevoel geeft en hier en daar wat boho spullen gezet! het geeft een gevoel van vrijheid.
 29. Een mini – feestje in de zomer organiseren op men dakterras – het zal een feestje in mijn hoofd zijn geweest
 30. Een schilderij maken, die ik dan in mijn living hang – nope
 31. Een wedstrijd winnen op de radio/tv – nope
 32. Padel leren – helaas waren de padellessen steeds voor 4 mensen. Dus geen basiscursus gehad. Wel een paar keer met mijn squashmaatje gaan padellen.
 33. Roemenië gaan bezoeken en zo mensen terugzien van Maleisië – coronashizzle
 34. Picknicken onder de sterren – nope
 35. Gaan eten in de tapasbar in Antwerpen, liefst opt terrasje bij goed weer – mijn ex was een liefhebber van restaurants in en rond Borgerhout. Dus misschien geen tapasbar maar wel heel lekkere restaurantjes leren kennen.
 36. Gaan wakeboarden nog eens – normaal ging ik met de ex nog eens wakeboarden maar dan zijn de gezondheidsproblemen bij beiden begonnen.
 37. Meer lachen door bijvoorbeeld domme mopjes – Jep! heel vaak gelachen dit jaar!
 38. De kelder bij ons mama verder opruimen: spullen weggooien en een deel naar mijn woning brengen: work in progress. Een deel is gebeurd, maar het issue was dat mijn kelder volzat. Eerst een huis kopen en dan gaan we met dit verder.
 39. Gember proberen te eten/ drinken om mijn immuumsysteem te boosten. (ook al kan ik er totaal niet tegen). Vaak geprobeerd met gember sapjes, maar ik moet passen. Ik voel me erna zo slecht dus heb ik het ook gewoon gelaten.
 40. Meer verplaatsingen met de fiets doen; jaaaaa! ik vind fietsen fantastisch! vond het ongelooflijk leuk om met de fiets te gaan werken. zo fijn dat ik er heel eventjes over gedacht heb om mijn auto weg te doen.
 41. Meer vegetarisch eten: YES
 42. Leren bakken van desserts: helaas, geen bakprinses in mij.
 43. Trauma’s volledig verwerkt hebben door middel van coaching en hierdoor bijvoorbeeld terug valentijn vieren of terug in Griekse restaurants op date kunnen gaan. EMDR therapie is een van mijn mooiste verwezenlijkingen geweest vorig jaar. Terug een betere versie van mezelf geworden.
 44. Minstens 8 uur slapen per nacht: slapen is mijn favoriete hobby dus meestal die 8uur gehaald.
 45. Voor slapengaan geen schermtijd meer: iets met verslaafd en FOMO….
 46. Meer badjes nemen met een boekje: YES
 47. Liever zijn naar mijn lichaam toe: In het eerste deel van het jaar heb ik te weinig geluisterd naar mijn lichaam. In het tweede deel heeft mijn lichaam voor mij beslist.
 48. Onthaasten – de laatste twee maanden heb ik dat keiflink gedaan! en het deed deugd!
 49. Nog eens 1 keer uitgaan tot s’morgens vroeg (hopelijk op de Antilliaanse feesten J): dit jaar ben ik 1 keer tot 4 uur s’morgens uitgegaan. Het was een topfeestje. de dagen erna wel moeten recupereren, maar ik zou die avond zo opnieuw doen.
 50. Gelukkig zijn – niet altijd gelukt, veel tranen gelaten in 2021. Maar de gelukkigste momenten zaten in de alledaagse dingen. Quality time spenderen met familie, vrienden en metekindje. Momenten waar je gewoon jezelf moet zijn en moet genieten.

En mijn things to do voor 2022: een kortere lijst maar wel meer kwaliteit

 1. Naar lapland reizen
 2. Roadtrippen in Portugal
 3. Doorgroeien bij Abn Amro
 4. Yoga volgen
 5. Start to swim and start to run afwerken
 6. Progressie maken bij crossfit
 7. Huis/appartement kopen door in 2022 een strak spaarplan te hanteren
 8. beslissing nemen over kinderwens
 9. jazzconcertjes bijwonen
 10. een jaar zonder alcohol
 11. een hond adopteren
 12. hopen dat bompa er nog bij kan zijn op belangrijke dagen
 13. een weekje la france met metekindje, mama, zus
 14. afstuderen als coach en eerste stappen zetten
 15. winnen in de squash zodat ik squasheld 2022 wordt
 16. eens een goed festivalleke meemaken
 17. love of my life ontmoeten
 18. meer spelletjesavonden
 19. gezonder eten en meer water drinken
 20. instagrampagina hsp_revive doen groeien en uitbreiden om zo de wetenschappelijke kennis te doen vergroten rond hsp
 21. qualitytime momentjes met familie van spanje
 22. qualitytime momentjes met familie en vrienden
 23. meer stilstaan bij wie ik ben en wat ik heb: stoppen met vergelijken met anderen => dus accepteren van de persoon die je bent.
 24. picknicken en bbq’en met vrienden
 25. waanzinnig interessante mensen ontmoeten.
 26. meedoen aan een sportwedstrijd
 27. meer zetelhangen zonder mij schuldig te voelen
 28. gelukkig zijn
 29. Gezond zijn en blijven
 30. niet teveel blind staren op to – do lijstjes 🙂

Gepubliceerd door vanessagonzalezesteban

Een mental coach die gepassioneerd is door gezondheid, sporten, mentale balans en gezonde voeding. Met een vleugje spiritualiteit en vooral veel openheid, wil ik mijn proces van vlinder tot rups met jullie delen. Op deze manier, hoop ik jullie te inspireren om jullie eigen proces te volgen en zelf een mooie vlinder te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: