Relaas van een chronisch zieke persoon

Ik ben chronisch ziek. Het is eruit. Sinds maart 2021 heb ik overal pijn, ontstekingen en onverklaarbare ziektesymptomen. Ik heb al enkele jaren last van pijn in mijn knie. Omdat ik steeds minder kon lopen, liet ik bloed trekken. Mijn ontstekingswaarden lagen hoog: zo rond de 60. Normaal mogen ze niet hoger dan 10 zijn . Pas vanaf 80 is het alarmarend. Onderzoeken volgde en uiteindelijk gaf de dokter het de naam reuma. Hij verwees me door naar een diëtiste, dat zou de pijn in de knie wel verminderen.

In mei ging ik naar de diëtiste. Ze gaf me een voedingsplan en ik moest gaan diëten. Ondertussen had ik altijd rugpijnen en een kuchje. Het bijzondere kuchje dat ik al jaren heb. Ik noem het mijn vermoeidheidskuchje. Als ik moe ben, begin ik te kuchen en zwellen mijn klieren op. Niet zomaar zwellen, neen, je ziet ze gewoon zitten dan. Al jaren ga ik hiervoor naar de dokter. Al jaren heb ik ettelijke scans genomen van mijn klieren en keel. Geen resultaat. Ik nam een allergietest. Het enige wat uit de allergietest kwam, was een allergie aan hooikoorts. Dus hebben ze me pilletjes gegeven. Het is beter, maar nog steeds dat kuchje en de klieren.

Geen nood, je leert ermee leven. Je verlegt steeds je grens. Die reuma, dat kuchje en die klieren werden zo een onderdeel van mezelf dat ik ze niet meer opmerkte. Of toch niet meer bewust. Het zal ooit wel beteren. Als ik afval of als ik die verdomde hooikoortspilletjes neem.

Na enkele maanden viel ik ettelijke kilo’s af. De diëtiste complimenteerde me. Ze had nog nooit zo een goede leerling gehad. Ik geef toe, sinds mei tot de dag van vandaag, 6/11/2021 ben ik 10 kilo afgevallen. Een bijzonder dieetpatroon en ik sport enorm veel, maar 10 kilo op 6 maanden is echt wel veel, misschien wel te veel. Het goede nieuws is wel dat mijn knieën minder pijn doen en dat ik ondertussen weer kan lopen. Dus het aspect van de reuma werd verslagen door een gezond eetpatroon en sporten. Take that, body!

Het hoogtepunt

Na een zalig weekje vakantie in La france in Juli, kwam erna het hoogtepunt. Ik was thuis aan het werken toen ik zieker en zieker werd. Toen ik s’avonds 40.5 graden koorts had, heeft mijn toenmalig lief de ambulance gebeld. Toen ik in het ziekenhuis aankwam, zei de dokter tegen het toenmalig lief: je vriendin is erg ziek. Mijn ontstekingswaarden bleken 120 te zijn en orgaanfalen was aan de orde. Na een week ziekenhuis met baxters, moest ik nog een week thuis recupereren. Ik mocht het ziekenhuis verlaten met ziekenhuiswaarden 60. Nog steeds te hoog, maar voor mijn lichaam normale waarden. Het verdict van het ziekenhuis was: een chronische amandelontsteking die naar de longen was gegaan. Het kuchje zou verklaard kunnen worden door mijn amandelen die altijd chronisch ontstoken zijn en het zou ook ineens mijn vermoeidheid verklaren. Waarom dat die ontsteking zo snel naar de longen was gegaan, daar was helaas geen verklaring voor.

Het werd erger

Na dat ziek zijn, leek het alsof mijn lichaam niet meer gezond werd. Sindsdien heb ik chronische blaasontstekingen, spierpijnen en ontstoken amandelen. Antibioticakuren volgen elkaar elke week op, samen met een combinatie van pijnstillers. De dokters staan voor een raadsel.

Maar Nessa, je lijkt helemaal niet ziek. Nee, dat lijkt inderdaad zo. Ik probeer zo veel mogelijk mijn leven te leiden dat ik wil, want anders zou ik al sinds juli constant moeten rusten. Ik probeer de onstekingen zo veel mogelijk te vergeten, door zo normaal mogelijk te leven. Een specialist zei: het is vast en zeker stress, dus probeer leuke dingen te doen. Ik luister naar specialisten. Alleen…. hij kon niet verklaren waarom het dan ook zo zichtbaar was in mijn bloed.

Twijfel aan jezelf

Je begint te twijfelen aan jezelf. Is het echt wel zo wat ik voel of is het enkel in mijn hoofd? Als ik weer veel pijn had aan mijn klieren, vroeg ik aan mijn toenmalig lief: Schattie, voel eens aan mijn klieren en zeg me eens welke kant er dikker is. Hij had het steeds juist. Oef, het zat niet in mijn hoofd, maar het was er wel. Helaas werden de bewijzen steeds meer en meer. De blaasontstekingen gaan tegenwoordig gepaard met bloed en er is ook een verdacht huidvlekje dat binnenkort weggesneden moet worden. De klieren worden ook steeds dikker en voelbaarder.

Andere prio’s

Ik ben mijn grenzen overgegaan, omdat ik andere prio’s had. Wie mij kent, weet dat nu vooral mijn aandacht gaat naar mijn bompa en de laatste maanden ook naar mijn toenmalig lief. Ballen in de lucht houden, zoals ze zeggen. Alleen die ballen botsten steeds tegenover elkaar en nu liggen alle ballen op de grond. Vertrappeld, verloren, zonder samenhang.

Vakantie

Ik ben net terug van een weekje vakantie. Het was geweldig, zalig, fantastisch. Reizen op mijn tempo. Luisteren naar mijn lichaam. De warmte op mijn lichaam. Het deed de reuma wat verminderen, helaas de andere kwaaltjes waren er nog. Een week van ontspanning. Nieuwe mensen ontmoeten, geprikkeld worden door de omgeving, helemaal terug de oude Nessa zijn.

En wat nu?                                  

De volgende twee weken heb ik twee afspraken met specialisten en onderga ik een amandeloperatie. De dokters hopen dat de amandeloperatie het probleem van het kuchje gaat wegkrijgen en de twee specialisten gaan zien wat ze met het huidvlekje en de blaasonstekingen gaan doen. Het kost me enorm veel geld dat ziek zijn. Ik prijs me gelukkig dat ik een goede job heb, waardoor ik me weinig zorgen moet maken om die facturen. Ik denk regelmatig aan de mensen die wel door hun ziek zijn in de armoede geraken. Maar ik kijk vooral uit naar het feit dat ik in December weer helemaal de oude Nessa ga zijn; zonder een kuchje, zonder onstekingen en zonder amandelen. En dat ik twee weken ongestoord ijsjes mag eten, dat ook wel ;).

Gepubliceerd door vanessagonzalezesteban

Een mental coach die gepassioneerd is door gezondheid, sporten, mentale balans en gezonde voeding. Met een vleugje spiritualiteit en vooral veel openheid, wil ik mijn proces van vlinder tot rups met jullie delen. Op deze manier, hoop ik jullie te inspireren om jullie eigen proces te volgen en zelf een mooie vlinder te worden.

Eén opmerking over 'Relaas van een chronisch zieke persoon'

 1. Er is een pracht boek… Natuurlijk wegwijs
  Groot Handboek Geneeskrachtige Planten
  Een juweeltje van Dr Geert Verhelst

  De 10e druk te bestellen bij pit-pit.com 100% natuurlijke producten, een wel-daad voor body, mind & spirit. Fantastische service en kwaliteit.
  Een aanrader!!!

  Op weg naar de New Nessa…het pad, de Camino!!!
  De Verbinding naar het ge-heel 👣
  Schoonheid is Simplicity 🍃

  Heb het GOeD mooie, lieve Nessa 💖 🙌🦅

  💃

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: