Een avondje Dare – to – Date

Een avondje dare to date

Van mijn coach moest ik maandelijks een activiteit ondernemen, om nieuwe mensen te leren kennen. Op die activiteiten zou ik dan volledig mezelf moeten zijn en zien hoe de ander reageert. Dat was mijn opdracht enkele maanden geleden. Ondertussen heb ik al enkele keren mijn ‘opdracht’ uitgevoerd. Ik ging naar een vernissage, naar een beurs en praatte in de Ardennen met mensen die we onderweg waren tegenkomen. Echter, deze maand was het iets moeilijker om een activiteit te vinden, met de nieuwe maatregelingen.

Twee weken geleden besloot ik me in te schrijven voor een online avondje dare – to – date. Een soort van speeddaten, maar dan online. Vandaag was de dag.

Na de crossfit les, douchte ik me en  vroeg ik me af: ‘Wat zou ik aandoen?’. Normaal na de douche, kruip ik in mijn pyama, maar dat vond ik er zelf wat over. Ik besloot een neutrale trui aan te doen en oorbellen. Ik vond het enorm jammer dat ik mijn haar zo kort had geknipt, want anders zou ik nog voor een spannend kapsel kunnen gaan. Nu was het gewoon los haar.

Ik kreeg een lijstje van 11 personen, waar ik iedere keer 5 min mee kon praten. ‘Hoe begin je in hemelsnaam aan zoiets?’. ‘Zou ik mijn waanzinnig extraverte zelf zijn, of net mijn gevoelige kant laten zien?’ ‘Zou ik mijn diepzinnige ‘ik’ laten zien of zou ik de café – Vanessa laten zien? (Want Mannekes, die heb ik ook! Geef mij een voetbalscherm of koers en ik kan uren meebabbelen als een echte man). Ik besloot om het gewoon af te wachten en mezelf te zijn.

Al snel kwam jongen nummer 1 op het scherm en naast hem, een grote aftelklok.  Zeer vevelend (de aftelklok weliswaar, niet de jongen). Na 3 minuten waren mijn diepzinnige vragen op en begon ik me te focussen op de klok. Okay, ik moest toegeven dat die jongen me niet zoveel deed. Die klok daarentegen wel… Als afsluiter vroeg ik: ‘hoe kwam ik bij je over?’. Hij zei: ‘zenuwachtig’. Hij had een punt.

Na gesprek 1, ging ik me ontspannen en vond ik het steeds leuker. Eindelijk eens een avondje zonder het coronawoord. Eindelijk eens nieuwe gezichten. Leuke gesprekken, maar ook speciale zaken. Ik wil de leukste met jullie delen.  

Bij een bepaalde jongen vroeg ik: ‘Wat is je grootste droom?’. Hij was helemaal van slag en wist niet wat te antwoorden. Ik antwoordde: ‘hopelijk heb ik je niet van slag gemaakt’. ‘Ben jij een hr consulente?, want je stelt nogal diepzinnige vragen. BAM, een hr consulente.  Als je weet dat ik het geweldig vind om mijn coachingstechnieken ook af en toe uit te proberen, is ‘wat is je grootste droom?’ niet mijn diepzinnigste vraag. Maar hey, ik kan wel nog een carrièreswitch overwegen. Moest er iemand een HR Consulente zoeken, i’m your woman!

Een andere jongen begon al over ‘we zullen morgen gaan wandelen en je kan op de zetel slapen’. WOW, jongen, rustig, rustig. De dees is zich pas terug aan het openstellen en met zo een zinnen krijg ik spontaan een attaque. En hello, het is ook nog coronatijd, weet je wel?!.

Mijn derde persoon, zag dat ik een theetje aan het drinken was en we hebben het 5 minuten over groene thee gehad. Ook al klinkt dat ongelooflijk saai, ik vond het een leuk gespreksonderwerp. Dus aan iedereen die dit leest, als het gesprek ooit tussen ons stilvalt, begin over groene thee.

Mijn vijde persoon, was een Portugees die naar België was verhuisd. Door iets wat ik had gezegd, werd hij helemaal stil en heeft 1 minuut niets meer gezegd. Toen ik hem vroeg: ‘Gaat het wel?’, zei hij: ‘Ik heb mij nog nooit zo begrepen gevoeld, ik weet niet wat ik moet zeggen’. Ik wou hem antwoorden: ‘geen nood, dat zijn mijn hr consulente skills’, maar vond het best wel schattig.

Nu, ik doe alsof het allemaal erg was, maar ik vond het wel leuk. Aan iedereen vroeg ik op het einde: ‘hoe kom ik bij je over?’. Ik kreeg antwoorden als: ‘vrolijk, spontaan, betrouwbaar en vol zelfvetrouwen’. Ik vond het wel interessant dat er een ‘vol zelfvertrouwen’ bij zat. Toen ik die persoon om meer uitleg vroeg, zei hij ‘je zit er helemaal ontspannen bij, alsof je dit al jaren doet’.

Ik vroeg ook altijd, hoe de ervaringen met de andere vrouwen waren geweest. Één jongen zei: ‘toen ons gesprek begon, zei de vrouw onmiddellijk, ‘wat zie jij er slecht uit’.-  Ik kreeg keiveel medelijden met die jongen. In dat geval, is je zelfvertrouwen toch gewoon weg en hoe reageer je daarop? En niet te vergeten, je moet nog 5 minuten met die persoon babbelen. Wat zeg je dan? Ik ken die vrouw niet, maar ze heeft wel ballen…. en tegelijkertijd vind ik ze ook een beetje bitchy.

Morgen kom ik te weten of ik matches heb, maar we zullen wel zien. Ik moet zeggen, ik heb het gedaan, vond het leuk, en het gaat ook bij die ene keer blijven. J Ik ben meer een face – to – face persoon en ik geloof nog steeds dat de juiste persoon wel eens in mijn leven zal verschijnen op het juiste moment. En ondertussen… ga ik maandelijks naar activiteiten om nieuwe mensen te leren kennen.  En nu, nu kan ik eindelijk mijn pyama aandoen en een boekje lezen met een groene thee. Want dat, dat ben ik ook :).

Gepubliceerd door vanessagonzalezesteban

Een mental coach die gepassioneerd is door gezondheid, sporten, mentale balans en gezonde voeding. Met een vleugje spiritualiteit en vooral veel openheid, wil ik mijn proces van vlinder tot rups met jullie delen. Op deze manier, hoop ik jullie te inspireren om jullie eigen proces te volgen en zelf een mooie vlinder te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: