1 month challenge: een maand van zelfzorg

1 month challenge: een maand van zelfzorg

Door de challenges en door mijn persoonlijk zelfontwikkelingsproces, ben ik de laatste maanden al enorm gegroeid. Ik sport meer, eet gezonder en neem meer rust. Toch waren er nog stappen te zetten, richting meer zelfwaardering. Ik ben iemand die, bijvoorbeeld geld aan mezelf spenderen, bijzaak en onnodig vind. Ik geef veel liever geld uit aan reizen of herinneringen die ik maak met vrienden of familie.

Als ik al geld aan mezelf uitgeef, is het meestal aan gellak (nagellak die twee weken blijft). Dit doe ik meestal bij speciale gelegenheden: verjaardagen, kerstmis, feestjes, afstudeeravonden, etc. Ik kan daar dan zo hard van genieten. Voor de rest, heb ik mezelf een strikt uitgavenbudget opgelegd en ben ik soms een gierige pin.

Ik maak mezelf steeds wijs dat ik later, als ik een partner heb, veel meer geld zal overhebben op een maand en dit geld dan aan mijn behoeften zal spenderen. Dan ga ik nieuwe kleren kopen, tweewekelijks mijn nagels laten doen en me maandelijks laten masseren. Toch weet ik dat, het vooral een verschil in mindset is, en ik in de toekomst ook een klik zal moeten maken, want anders zal ik ook dat geld later vastzetten op mijn spaarrekening. De maand juli leek me de ideale maand voor zelfzorg.

Nieuwe bril

Eén van de zaken waar ik me echt voor schaamde, was mijn bril. Ik had een bril die véél te klein was, waardoor ik erg streng overkwam. Ik voelde me er ook niet goed bij en zette hem dan ook amper op, behalve voor het werk. Een nieuwe bril stond al jaren op mijn lijstje, maar omdat ik te gierig was, stelde ik het steeds uit. Tijdens mijn verlofdag leek het me hét ideale moment om een nieuwe bril aan te schaffen. Omdat er een speciale actie was, 1+2  gratis, kocht ik er ineens drie. ‘Ja, dit model is een Pierre Cardin en een Vogue, hélé mooie monturen’ zei de verkoopster. ‘Ik heb altijd een dure smaak’, zei ik met een glimlach. Dat bleek dan ook… ‘Dat is dan 960 euro voor de drie monturen’, zei de verkoopster. Ik schrok me dood. Gelukkig vervolgde ze: ‘Met de kortingen eraf, komt het op 530 euro’. ‘530euro?!!!!!’, nog nooit had ik zoveel geld aan me gespendeerd, maar ik suste mezelf: ‘Dit is de maand van zelfzorg,dus betaal het gewoon’. Ik stak de kaart in de bankcontact, slikte, lachte groen en betaalde mijn drie brillen.

Nagels

Een volgende stap was het consistent verzorgen van mijn nagels. Ik kan daar zo hard van genieten en toch doe ik het niet. Dus ik besloot om een afspraak te maken en toen mijn nagels een mooie roze kleur hadden, voelde ik me intens gelukkig. Ik voelde me vrouw, en het gaf me instant een zelfvertrouwenboost. Ik zag me ineens als een zakenvrouw wiens nagels perfect passen bij de outfit die ze draagt. Ik besloot om twee dingen te doen: 1) ineens al een afspraak te maken voor een volgende keer en 2) die outfit, die me zelfvertrouwen zou geven, gaan kopen.

Een shopdag met de zus

Ik haat shoppen. Ik vind het echt verschrikkelijk. Na een dagje winkelen, voel ik me meestal lelijker dan ervoor, want geen één kledingstuk past me perfect. Ik besluit om de hulp van mijn zus in te roepen, zij heeft een betere stijl dan ik. Mijn zus besluit dat de ‘hipster’ look mij wel goed staat. Ze komt met kleren af, waarvan ik denk ‘OMG, wat brengt ze nu weer mee?’. Als ik de kleren dan aandoe, dan vallen ze meestal wel beter mee dan verwacht. Straffer nog, ik krijg er een zeer vrouwelijk gevoel van. Ik besluit ze te kopen en besluit ze meteen al aan te doen op de evenementen die ik met vrienden heb gepland. Als ik met mijn nieuwe kleren, mijn nieuwe bril en mijn verzorgde nagels buitenkom, dan straal ik. Ik voel het aan mezelf, maar merk het ook aan de reacties van anderen. Misschien staat die hipsterlook me echt wel goed.

ja zeggen tegen evenementen

Zoals, eerder gezegd, ben ik meestal een gierige pin en wil ik ook niet teveel geld spenderen aan leuke avonden. In mijn strikt regime, sta ik mezelf toe om 1 keer per maand op restaurant te gaan en niet teveel geld te spenderen aan folliekes. Tijdens deze maand, besluit ik op alle uitnodigen ‘ja’ te zeggen. Ik ga meermaals per week op restaurant, ga op café, ga naar verjaardagsfeestjes, etc. ik amuseer me echt wel en voel dat ik terug leef. Ik denk even niet na over wat ik spendeer en geniet van de toffe avonden op café of resto.

To do lijstje afwerken

Tijdens de corona crisis, had ik een to do lijstje om af te werken. Één van de zaken die erop stond,  was om alle kamers op te ruimen en de kleren die niet meer bij me pasten, weg te gooien. Ook al had ik veel tijd tijdens de corona, bleef deze taak gewoonweg liggen. Het bezorgde me op een manier stress.

Tijdens deze challenge maand, had ik mezelf voorgenomen om het to do lijstje af te werken. Ik begon kamer per kamer op te ruimen, kleren te passen, kleren weg te gooien en … er kwam een ongelooflijke rust in mezelf. Het schrappen van deze taak van mijn to – do lijstje gaf me zoveel zelfvertrouwen, dat ik spontaan aan de andere taken begon. Ik ging: een nieuwe identiteitskaart aanvragen, plantjes kopen voor het balkon, lampionnen kopen voor mijn terras, een nieuwe rookmelder installeren. Het gaf me een supervoldaan gevoel.

Rust

Na de dood van mijn oma en de coronacrisis, vond ik dat ik wat rust had verdiend. Ik gunde mezelf een weekje vakantie in Zuid – Frankrijk en een citytrip naar de opaalkust. Het zou me terug een pak geld kosten, maar het was ook zo nodig. Ik genoot echt van deze twee trips en zag niet naar wat er nog op mijn bankrekening stond. Als ik iets wilde doen, dan deed ik dat ook gewoon. Had ik zin in een ijsje, dan nam ik een ijsje. Had ik zin in een zeevruchtenschotel, dan at ik dat. Het was genieten zonder schuldgevoel.

Conclusie

Een maand van zelfzorg was vooral een dure maand. Ik heb enorm veel geld uitgegeven, maar het was het waard. Ik heb kunnen genieten van leuke activiteiten, heb het gevoel gehad dat ik echt leefde en heb nu leuke brillen en kleren. Natuurlijk kan ik dit niet elke maand volhouden, maar ik ga toch proberen om elke maand iets leuks te kopen… gewoon omdat ik het waard ben.

Gepubliceerd door vanessagonzalezesteban

Een mental coach die gepassioneerd is door gezondheid, sporten, mentale balans en gezonde voeding. Met een vleugje spiritualiteit en vooral veel openheid, wil ik mijn proces van vlinder tot rups met jullie delen. Op deze manier, hoop ik jullie te inspireren om jullie eigen proces te volgen en zelf een mooie vlinder te worden.

Eén opmerking over '1 month challenge: een maand van zelfzorg'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: