Een prachtig multicultureel koppel

Na een paar dagen in de Cameron Highlands te vertoeven, trok ik verder naar Penang. Na een lange busrit door de bergen, moest ik nog een boot nemen naar Georgetown. Het was een snikhete dag en mijn rugzak was enorm zwaar. Ik zette mij neer en wachtte op de boot. Ik besloot – zoals steeds – de personen rondom mij te observeren. Één koppel viel mij enorm op; ze zagen er zo gelukkig uit en hadden een leuke vibe. Ik besloot dat ik naast hen zou gaan staan op de boot.

Toen we aan boord mochten, zette ik mij naast de vrouw. We begonnen te praten over Georgetown en wat er allemaal te doen viel. Ze stelde zich voor als Paola. Ze was een Amerikaanse die op reis was met haar Maleisische man; Kai – Wing. Ze wonen samen in China, waar zij Engelse les geeft.

Ik vond hen zo een fascinerend en mooi koppel. Zij waren voor mij hét voorbeeld dat een multicultureel koppel wél kon werken. Ik moest hen de vraag stellen: Wat is het geheim van jullie huwelijk?’.  

Paola moest lachen en vond het een zeer interessante maar bizarre vraag. Voor hen geldt dat je van de verschillen net de ‘fun’ elementen moest maken. Ze begon te vertellen over hun beginjaren. ‘We waren bijna uit elkaar door een stuk bacon’, begon ze. Ze hadden elkaar ontmoet in Engeland. Kai – Wing werkte en woonde er. Tijdens één van hun eerste dates, stelde Paola voor dat zij voor het ontbijt zou zorgen. Ze zou zorgen voor eieren met spek.

Toen ze die bewuste ochtend ‘eggs and bacon’ op tafel zette, was Kai – Wing helemaal niet tevreden. Hij riep: ‘Dat is toch geen ham?; Je moet eieren met ham eten’. Vol ongeloof zei hij: ‘je hebt het veel te hard gebakken’. Paola antwoordde dat het helemaal niet verbrand was en dat ze, in de USA,  dit altijd op deze manier deed.

Na een tijdje besefte ze dat er wél degelijk een verschil was tussen ‘ham’ en ‘bacon’, en dat dit vooral ging om een cultuurverschil. Nu, 18 jaar later, eten ze minstens nog 2 keer per maand bacon/ham met eieren en lachen ze er enorm om. ‘Ons geheim, dat is ons zelf laten herinneren dat verschillen fun kunnen zijn’, glimlacht Paola.

Ik kijk haar aan en glimlach terug. ‘Wat een mooi koppel’, denk ik bij mezelf.

Maken jullie dan nooit ruzie?’, vraag ik haar. ‘Oh jawel’, zegt ze met die even grote glimlach. ‘Soms zijn de verschillen te groot en moeten we er even over praten’. ‘We geloven wel dat het leven te kort is om heel de tijd te vechten om je gelijk te halen, soms moet je het loslaten en vechten om de liefde’. Onze boot nadert Georgetown en ik vind het enorm jammer. Ik had graag nog wat verder met hen gebabbeld. Maar zoals bij elke soloreis, ontmoet je mensen die je inspireren maar die je nooit meer zal terugzien. We nemen afscheid en wensen elkaar een leuke vakantie toe.  En ik bedenk bij mezelf: ‘mijn volgende partner zal toch minstens 1 keer per maand eieren en bacon krijgen bij het ontbijt’.

All-focus

Gepubliceerd door vanessagonzalezesteban

Een mental coach die gepassioneerd is door gezondheid, sporten, mentale balans en gezonde voeding. Met een vleugje spiritualiteit en vooral veel openheid, wil ik mijn proces van vlinder tot rups met jullie delen. Op deze manier, hoop ik jullie te inspireren om jullie eigen proces te volgen en zelf een mooie vlinder te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: