1 month challenge : 1 maand online daten

Een maand geleden had ik een dramamomentje. In mijn gedachten zaten mijn ex – vriendjes nu gelukkig samen met hun vriendinnetjes in de coronacrisis, of waren ze ten minste al aan het daten. Ik was nog volop bezig met alles te verwerken en had het gevoel, dat ik hier geen stap in vooruit ging. Ik besloot het te delen met een vriendin: ‘Ik geraak noooit meer aan een lief door deze coronacrisis’, jammerde ik (Toevallig is overdrijven ook een eigenschap van me). De vriendin zei:  ‘Dit is de ideale periode om te gaan daten; door de social distancing kan je perfect afspreken en je dient zowieso afstand te houden’. ‘Als je dan afscheid neemt, is er alvast geen ‘akward’ momentje’, voegde ze eraan toe.

Het leek me een goed idee maar Tinder was voor mij geen optie. Mijn ervaring met Tinder een paar jaar geleden was eerder negatief dan positief. Ze stelde Bumble voor; een online datingapp, maar waar de vrouw de eerste stap zette in de conversatie. Een soort van geëmancipeerde datingapp. Ik vond het wel een leuk idee en nam me voor om er een mini – challenge van te maken. Ik zou een maand virtueel daten op Bumble.

OMG, ik vind chatten niet leuk

Zoals bij Tinder, dien je te swipen en krijg je een zogezegde ‘match’. Hierna begin je met elkaar te praten, of beter gezegd, te chatten. Na 3,5 dagen had ik al volledig door dat ik het smalltalk chatten echt maar niets vond. Ik ben meer een face – to – face persoon en vond het echt tijdverspilling om de hele tijd te chatten met verschillende mensen. Ik haalde informatie door elkaar over verschillende personen, raakte nerveus van mijn gsm die altijd biepte en moest steeds weer originele vragen verzinnen om de conversatie gaande te houden. Ik was het al snel beu en ging over op een andere tactiek. Ik vroeg aan iedereen om te skypen mét video. Op die manier kon je elkaar zien en kon je ineens merken of het klikte.

Dit was het begin van een toffe maar leerrijke challenge. Ik wil graag mijn leerpunten met jullie delen.

Hello zelfvertrouwen

Een maand virtueel daten is goed voor je zelfvertrouwen. Het is fijn om te zien dat je toch matches kunt krijgen. Toen ik nog aan het chatten was, was mijn eerste vraag steeds: ‘Wat trok je aan in mijn profiel?’. Ik kreeg toen veel complimenten over mijn ogen en over mijn lach. Dus ik onthou dat ik vooral ontspannen moet zijn en veel moet lachen.

Het meest bizarre – en tegelijk origineelste compliment dat ik kreeg was: ‘Je ziet er erg spiritueel uit’. Wie mij kent, weet dat ik erg spiritueel ben ingesteld. Ik kan dit dus wel appreciëren, – alleen vraag ik me af wat dit net betekent, dat spiritueel eruitzien-.

Wél een match, geen gesprek

Eén van de vreemdste zaken die ik vond aan het online daten, waren jongens die niet antwoorden. We hadden een ‘match’, waarna ik hen aansprak en daarna kwam er …..niets. Dit is echt verschillende keren gebeurd en dan vraag ik me oprecht af: Waarom zit je op een datingapp, als je nog niet wilt praten? Ik besprak het hierna met één van de jongens die ik heb leren kennen en hij vertelde me dat dat bij meisjes ook het geval is. We begrijpen het totaal niet.

‘Nee, ik wil liever geen skype gesprek’.

Van de ongeveer 30 jongens die ik heb gesproken via chat, waren er maar 4 die een skypegesprek wilden en 2 personen die in real life wilden afspreken. De anderen hadden liever geen skypegesprek. Toen ik hun vroeg naar het waarom, kreeg ik verschillende antwoorden. Van ‘dat is zo direct’, naar ‘ ik wil liever een koffie drinken in Antwerpen na de coronacrisis’. Ik kan me voorstellen dat skypen niet hetzelfde is als een real – life gesprek, maar het argument van ‘dat is te direct’ vond ik een vreemd argument. Toen ik dit besprak met de jongen die ik had leren kennen, zei hij dat chatten wel meer de ruimte gaf om na te denken over wat je wil schrijven en dat de confrontatie dan ook minder groot is.

Serieuze jongens

Er is ook goed nieuws. Bumble lijkt mij inderdaad wel een serieuzere app dan bijvoorbeeld Tinder. In de chatgesprekken kwam nooit het woordje ‘sex’ aan bod en ik had het gevoel dat de jongens hier echt wel op zoek waren naar een relatie. Dit was soms ook wel een confrontatie naar mij toe. Toen iemand mij vroeg: ‘Wat zoek je hier?’, antwoordde ik eerlijk: ‘Ik wil toffe mensen leren kennen en we zien wel’. De jongen was duidelijk not amused en antwoordde: ‘Je weet toch dat dit een dating – app en mensen hier echt wel zitten om een serieuze relatie op te bouwen’. Hij had een punt.

Leuke gesprekken

De jongens met wie ik belde op skype en met wie ik ging wandelen in real – life, waren echt mega – interessante, normale jongens. Ik heb echt superinteressante gesprekken gehad. Het waren jongens die mij allemaal iets hebben geleerd of mij hebben geïnspireerd. Ik moet besluiten dat er ook op datingapps ‘normale’ jongens zitten.

Oh boy, ik heb een type

Alle jongens die ik als match had en ook sprak, waren allemaal introverte jongens met een wetenschappelijke achtergrond. IT’ers, prof, burgelijke ingenieurs, etc, noem het op en het zat erbij. Ik bestempel mezelf als extraverte, spirituele en chaotische madam en toch trek ik altijd net het tegenovergestelde aan. Als ik naar mijn ex – vriendjes kijk, waren het ook introverte, rustige personen met een zeer analytische – en rationele kijk op het leven. De ex datingboy, die toch ook een wetenschappelijke achtergrond had, was daarentegen eerder extravert en chaotisch. Hij had ook een nog drukker leven dan mij. Op zich werkte het toen wel die korte periode, maar ik ben ook niet zeker of het op lange termijn had gewerkt. Zo, twee extraverte personen die allebei een druk leven hebben en allebei klungels zijn in time – management.

Het deed me allemaal nadenken; misschien had ik wel een introverte, rationele jongen nodig om mij wat te temperen in mijn hectisch leven. Toch miste ik vaak het empatische aspect bij mijn exen. Het aspect van ‘ik begrijp jouw kant ook’, ook al ga ik er niet mee akkoord. Dus bij deze is mijn type: een rustige, rationele jongen maar met een empatisch kantje én die meegaat in mijn filosofische vragen. Lijkt me niet moeilijk, toch?! J

Toch een match

Na 20 dagen heb ik de app afgesloten, want ik had er genoeg van. Ik ben meer een face – to – face persoon en ik hou ervan om mensen in real life te ontmoeten. Voor mij is daten of elkaar beter leren kennen, vooral samen activiteiten doen, waardoor je elkaar beter leert kennen. Ondanks alles heb ik er toch twee contacten aan overgehouden. Met één jongen ga ik regelmatig wandelen (met de nodige social distancing) en beschouw hem als een vriend. Het is een superinteressante jongen die me veel doet inzien. Met een andere jongen, skype ik om de twee dagen uren aan een stuk en houden we digitale spelletjesavonden. Het is momenteel heel fijn en we zien wel wat ervan komt. Het hele dating avontuur heeft me veel over mezelf geleerd, maar ook vooral dat ik nog niet klaar ben om me volledig te binden. Laten we gewoon maar eerst nog lekker de echte Nessa leren kennen en daarom organiseer ik de komende tijd vooral dates met mezelf J

Gepubliceerd door vanessagonzalezesteban

Een mental coach die gepassioneerd is door gezondheid, sporten, mentale balans en gezonde voeding. Met een vleugje spiritualiteit en vooral veel openheid, wil ik mijn proces van vlinder tot rups met jullie delen. Op deze manier, hoop ik jullie te inspireren om jullie eigen proces te volgen en zelf een mooie vlinder te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: