Een prachtig koppel uit Amsterdam

Het was mijn tweede dag in Langkawi. Ik ging vandaag de Tangga Helang beklimmen, een berg met 4.287 trappen. Het was erg warm en vochtig. Ik begon aan de bergbeklimming, samen met een tof Russisch koppel. Al snel, merkte ik dat ik niet dezelfde conditie had als hen en moest hen laten voorop lopen. Na bijna 3 uur zwoegen, zuchten en mezelf tegenkomen, kwam ik eindelijk aan, op de top. Het uitzicht was prachtig, maar wat nog mooier was, was dat het Russische koppel speciaal op me had gewacht en ze hadden het gezelschap van een Amsterdams koppel.

Het Russisch koppel was aan de praat geraakt met dit Nederlands koppel en beiden hadden besloten om te wachten op dat Belgisch meisje. Ik raakte aan de praat met het Nederlands koppel en het klikte meteen.

Ik zag onmiddellijk hoe een mooi koppel het was. Ze zaten samen op een brommertje en keken elkaar enorm liefdevol aan. De vibe zat enorm goed tussen hen en ze straalden oprecht. Ik vroeg hen of zij het zagen zitten om als eerste koppel in mijn blog en toekomstig boek over lange huwelijken te komen. Het was me een eer toen ze ‘Ja’ zeiden.

All-focus

Dit liefdevol koppel is al 46 jaar getrouwd. Hun grootste passie is reizen en samen de wereld ontdekken. Toen ik hen vroeg wat het geheim van een goed huwelijk was, vertelden ze mij dit: ‘je partner dient als een beste vriend te zijn. Je moet je comfortabel voelen om samen tijd te spenderen en samen te zijn. Nadat de kinderen uit het huis waren, hebben wij een campervan gekocht en daar trekken wij nu mee rond. Op die momenten zit je 24/24 uur bij elkaar en, als je het dan niet trekt als koppel, dan zijn dat erg lange uren. Wij kunnen echt genieten van elkaars gezelschap in zo een kleine ruimte’. Ik vond het deze mensen echt fantastisch. Tijdens het vertellen, keken ze liefdevol naar elkaar en je voelde het respect en de liefde tussen hen. Ik was wel benieuwd wat hen dan naar Azië had gebracht. De man vertelde me: ‘Mijn vrouw en ik reisden vroeger erg vaak naar verre landen. Met de kinderen is dat er minder van gekomen en bleven we dichter bij huis. Nu, dat we meer vrije tijd hebben, wou ik mijn vrouw deze reis gunnen en trekken we een paar weken rond in Azië’. Ik vond het enorm inspirerend om te zien dat je op elke leeftijd nog kan gaan rondtrekken en backpacken in Azië, samen op de brommer kan zitten en gewoon kan genieten van elkaars gezelschap. We praten nog even wat verder over hun ervaringen in Azië, het gemis aan de kleinkinderen en over hun leven tot dan toe.

Na een zeer leuk en boeiend gesprek, was het tijd om verder te gaan. Ik zou naar het strand stappen, zij zouden verder gaan met de brommer. Ik nam afscheid en zei tegen hen: ‘jullie zijn echt mijn inspiratie voor een gelukkig, lang huwelijk en ik vind het echt een enorme eer dat ik jullie in beeld mocht brengen’.

Gepubliceerd door vanessagonzalezesteban

Een mental coach die gepassioneerd is door gezondheid, sporten, mentale balans en gezonde voeding. Met een vleugje spiritualiteit en vooral veel openheid, wil ik mijn proces van vlinder tot rups met jullie delen. Op deze manier, hoop ik jullie te inspireren om jullie eigen proces te volgen en zelf een mooie vlinder te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: